KOMPLEKS BIUROWY DOT OFFICE, BUDYNEK D

BUDYNEK D, kompleksu DOT OFFICE stanowi kontynuację kompleksu biurowo-usługowego DOT OFFICE (I faza budynki ABC) zlokalizowany jest na terenie specjalnej strefy ekonomicznej.
Nazwa obiektu KOMPLEKS BIUROWY DOT OFFICE, BUDYNEK D
Lokalizacja ul. Czerwone Maki 87, 30-392 Kraków
Data oddania do użytku XII.2016
Inwestor Buma Inwestor 24 spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Deweloper Grupa BUMA
Generalny wykonawca BUMA Contractor spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.
Autor/Autorzy projektu architektonicznego Medusa Group
Standard budynku Klasa A
Strona www obiektu http://dotoffice.com.pl/
Powierzchnia całkowita 19 125 m²
Powierzchnia użytkowa 12 173 m²
Jaki procent powierzchni użytkowej pełni funkcję biurową? ok. 85%
Wysokość 20 m
Liczba kondygnacji naziemnych 5
Liczba kondygnacji podziemnych 1
Nazwa obiektu
KOMPLEKS BIUROWY DOT OFFICE, BUDYNEK D
Lokalizacja
ul. Czerwone Maki 87, 30-392 Kraków
Data oddania do użytku
XII.2016
Inwestor
Buma Inwestor 24 spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Deweloper
Grupa BUMA
Generalny wykonawca
BUMA Contractor spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.
Autor/Autorzy projektu architektonicznego
Medusa Group
Standard budynku
Klasa A
Strona www obiektu
Powierzchnia całkowita
19 125 m²
Powierzchnia użytkowa
12 173 m²
Jaki procent powierzchni użytkowej pełni funkcję biurową?
ok. 85%
Wysokość
20 m
Liczba kondygnacji naziemnych
5
Liczba kondygnacji podziemnych
1
Ogólny opis projektu BUDYNEK D, kompleksu DOT OFFICE stanowi kontynuację kompleksu biurowo-usługowego DOT OFFICE (I faza budynki ABC) zlokalizowany jest na terenie specjalnej strefy ekonomicznej.
Rodzaj obiektu / funkcje podstawowe i dodatkowe Obiekt biurowo-usługowy
Najemcy obiektu Shell, Motorola Solutions, Lux Med., Smart, Przedszkole Pod Magnolią, Buma Service, Seemi, KrakPress, TransLogistics
Opis elewacji (rodzaj wykończenia, zastosowane materiały) Elewacja wykonana jest z perforowanych kasetonów o rdzeniu z płyt kompozytowych Reybond FR oraz okładzinach z blachy aluminiowej. Blachy aluminiowe na zewnętrznej (dekoracyjnej) stronie płyt powlekane są powłoką ochronną. Do ocieplenia budynku zastosowana została wełna mineralna z zachowaniem pustki powietrznej między kasetonami a warstwą izolacji termicznej.
Opis zagospodarowania terenu wokół budynku Elementy małej architektury: ławki, zieleńce - zagospodarowane jako przestrzeń publiczna dla Najemcy i gości kompleksu. Zaprojektowane zostały strefy relaksu z udostępnionymi dla najemców meblami ogrodowymi. Miejsca postojowe dla rowerów (116), stacje do naprawy rowerów. Układ dróg wewnętrznych i chodników wraz z parkingami naziemnymi i infrastrukturą techniczną: szlabany, progi zwalniające, oświetlenie terenu. Nawierzchnie drogowe i parkingowe wykończone kostką betonową. Dla większego komfortu zaprojektowano specjalne strefy relaksu oraz zieleń w postaci ciekawych nasadzeń roślin pachnących oraz kwitnących.
Informacja o parkingu (parking podziemny / naziemny) Jednopoziomowy parking podziemny (265), parking naziemny (74).
Informacje o udogodnieniach dla pracowników (np. stojaki na rowery, punkty usługowe typu kawiarnia, poczta, itp.) Stojaki na rowery zewnętrzne i wewnętrzne, miejsca dla motorów, prysznice dla rowerzystów,kantyna z funkcją kawiarni, kiosk - sklepik, fryzjer, kosmetyczka, klinika medyczna, przedszkole, bankomat, w niedalekiej odległości od budynku fitness (uruchomienie I.2018). Dostępne zewnętrzne miejsca relaksu na terenie kompleks.
Dlaczego uważasz, że ten obiekt powinien wygrać w kategorii PRZYJAZNY UŻYTKOWNIKOWI OBIEKT BIUROWY ROKU? (opis max. 500 znaków) Dzięki zastosowanym rozwiązaniom budynek Dot D cechują wysoka energooszczędność oraz korzystny wpływ na gospodarkę i środowisko naturalne. W budynku przewidziano wiele udogodnień dla użytkowników. Naturalne światło słoneczne, zoptymalizowane oświetlenie stanowisk pracy, indywidualna kontrola temperatury oraz zastosowanie bezpiecznych materiałów budowlanych przyczyniają się do lepszego samopoczucia pracowników. W trosce o nich przewidziano także specjalne zaplecze dla rowerzystów: z prysznicem, miejscem do pozostawienia rowerów a także punktami napraw rowerów.
Ogólny opis projektu
BUDYNEK D, kompleksu DOT OFFICE stanowi kontynuację kompleksu biurowo-usługowego DOT OFFICE (I faza budynki ABC) zlokalizowany jest na terenie specjalnej strefy ekonomicznej.
Rodzaj obiektu / funkcje podstawowe i dodatkowe
Obiekt biurowo-usługowy
Najemcy obiektu
Shell, Motorola Solutions, Lux Med., Smart, Przedszkole Pod Magnolią, Buma Service, Seemi, KrakPress, TransLogistics
Opis elewacji (rodzaj wykończenia, zastosowane materiały)
Elewacja wykonana jest z perforowanych kasetonów o rdzeniu z płyt kompozytowych Reybond FR oraz okładzinach z blachy aluminiowej. Blachy aluminiowe na zewnętrznej (dekoracyjnej) stronie płyt powlekane są powłoką ochronną. Do ocieplenia budynku zastosowana została wełna mineralna z zachowaniem pustki powietrznej między kasetonami a warstwą izolacji termicznej.
Opis zagospodarowania terenu wokół budynku
Elementy małej architektury: ławki, zieleńce - zagospodarowane jako przestrzeń publiczna dla Najemcy i gości kompleksu. Zaprojektowane zostały strefy relaksu z udostępnionymi dla najemców meblami ogrodowymi. Miejsca postojowe dla rowerów (116), stacje do naprawy rowerów. Układ dróg wewnętrznych i chodników wraz z parkingami naziemnymi i infrastrukturą techniczną: szlabany, progi zwalniające, oświetlenie terenu. Nawierzchnie drogowe i parkingowe wykończone kostką betonową. Dla większego komfortu zaprojektowano specjalne strefy relaksu oraz zieleń w postaci ciekawych nasadzeń roślin pachnących oraz kwitnących.
Informacja o parkingu (parking podziemny / naziemny)
Jednopoziomowy parking podziemny (265), parking naziemny (74).
Informacje o udogodnieniach dla pracowników (np. stojaki na rowery, punkty usługowe typu kawiarnia, poczta, itp.)
Stojaki na rowery zewnętrzne i wewnętrzne, miejsca dla motorów, prysznice dla rowerzystów,kantyna z funkcją kawiarni, kiosk - sklepik, fryzjer, kosmetyczka, klinika medyczna, przedszkole, bankomat, w niedalekiej odległości od budynku fitness (uruchomienie I.2018). Dostępne zewnętrzne miejsca relaksu na terenie kompleks.
Dlaczego uważasz, że ten obiekt powinien wygrać w kategorii PRZYJAZNY UŻYTKOWNIKOWI OBIEKT BIUROWY ROKU? (opis max. 500 znaków)
Dzięki zastosowanym rozwiązaniom budynek Dot D cechują wysoka energooszczędność oraz korzystny wpływ na gospodarkę i środowisko naturalne. W budynku przewidziano wiele udogodnień dla użytkowników. Naturalne światło słoneczne, zoptymalizowane oświetlenie stanowisk pracy, indywidualna kontrola temperatury oraz zastosowanie bezpiecznych materiałów budowlanych przyczyniają się do lepszego samopoczucia pracowników. W trosce o nich przewidziano także specjalne zaplecze dla rowerzystów: z prysznicem, miejscem do pozostawienia rowerów a także punktami napraw rowerów.